divendres, 21 d’agost del 2009

la força humana del Penedès en indrets singulars.


...estimar la idea de col·lectivitat com la més sublim del meu cor.

Stefan Zweig

La vida entesa com a vida compartida. Grups de persones que per inclinacions, vocacions, oficis i afectes s’apleguen i s’ajuden a fer realitat projectes i somnis.
L’Alt Penedès n’és ric, d’aquest teixit de persones, i és per aquesta raó que ha estat fàcil donar forma i contingut a Identitats i escriure els textos que acompanyen cadascuna de les fotografies.

Sabem que no hi són tots. Som conscients que hi podria haver altres grups, i també altres rostres, en la trentena d’imatges recollides en aquesta exposició i en el llibre que l’acompanya. Però també estem convençuts que tots els que finalment hi són formen part d’aquest patrimoni humà que es diu treball, il·lusió i construcció d’una comunitat, d’una col·lectivitat.

La singularitat del paisatge conforma la singularitat del caràcter, i l’Alt Penedès i la seva gent no s’escapen d’aquesta influència. És per això que pensem que té un valor afegit haver fotografiat aquests grups humans en indrets significatius o gairebé anònims de la comarca. Persones i paisatges sumen a l’hora d’oferir aquest retrat múltiple en forma de mosaic que intenta captar l’essència del territori amable en el qual habitem.

La mateixa creativitat que ens permet transformar el raïm en cava ens empeny a sortir de la rutina i a fer que la comarca bategui. La terra i els seus fruits, la història, des de la seva vessant més popular fins a la més culta, i amb ella, totes les belles arts, juntament amb les més diverses manifestacions esportives i culturals, són l’eix sobre el qual gira el món proper i alhora universal on vivim, on convivim.

Sílvia Amigó i Pep Forns






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada